3. mar. 2009

Osvetlitev Opel Vectra

Tags: osvetlitev opel vectra, osvetlitev armature, osvetlitev led diode, osvetlitev z led diodam, diy Car Styling & Tuning, led diodes in car


Pregorela mi je original žarnica pa bi jo moral zamenjat. Ker mi original oranžna osvetlitev ni bila všeč in ker bi vseeno moral vse skupaj razdreti, če bi želel zamenjati original žarnico sem se lotil predelave in si tako prilagodil osvetlitev po svojem okusu. Sedaj še dolgo ne bo nobena pregorela in tudi veliko manj se greje.

Original žarnica

Na diode je potrebno prilotat upor in zgornji del diode pobrusit, da se svetloba razprši. Vrednost upora si lahko izračunate ali pa povprašate prodajalca v trgovini. Sam sem nažalost že pozabil. Sem pa naredil vzporedno vezavo

Iz kartona narejena šablona v katero sem namestil diode.

Šablona je že na svojem mestu.

Šablona od zadaj. Res ni estetsko je pa funkcionalno:) Narejeno je tudi tako, da imam v 2min odstranjeno led osvetlitev in nazaj originalno.


Prižgana osvetlitev. V živo izgleda veliko boljše, kot da je original:)

Stenska lučka

Tags: diy night light, diy wall light, how to make wall light, how to make your own light, decorative light, stenska lučka, nočna lučka, lučka za računalnik, okrasna lučka


Ko sedim pred računalnikom mi zelo paše, da imam še nekje en nedirekten vir svetlobe v bljižini. Svetloba iz namizne lučke in sama postavitev mi nista bili všeč, zato sem naredil svojo lučko. Je pa že kar star projekt zato na žalost ni več fotografij. Če lučko še najdem kje v kleti jo poslikam še od zadaj.

Narejena je iz mediapana (mdf), pobarvat pa sem jo dal znancu, ki je avtoličar. Lučka oz. žarnica zadaj je fluorescentna, zraven je tudi "štarter". Vse skupaj pa je na steno pritrjeno z dvema kotnikoma, ki sta skupaj zvijačena v črko "U". en kotnik je fiksiran na steno, drugi pa na lučko.


Vrjetno prva skica kako naj bi lučka izgledala:)

Lučka je postavljena na približno pozicijo samo za test kako bo potem izgledalo in če bo zadovoljivo svetila.

In lučka v uporabi:)2. mar. 2009

Ravnanje slike

Tags: kako zravnati sliko, ravnanje slike, zvita slika, zvite slike


V sobi imava nekaj slikc (10x15cm) na podobnem stojalu kot kaže prva slika, pa so se začele zvijat. Ker je to zelo grdo, si je bilo potrebno nekaj zmislit kako jih zravnati.


Zvita slika:(

Na zadnjo stran slike sem s selotejpom prilepil ražnjič palčke in slikca je ravna kot mora bit:)

Nosilec za uhane

Tags: diy earrings holder, držalo za uhane, how to make earrings holder, nosilec za uhane


Punca mi je pojamrala, da se ji uhani v škatli vozljajo med seboj in zaradi tega trgajo in bi bilo fino, če bi se kam obesli. Mal sva pogledala po sobi kje bi bilo primerno mesto in kako bi to izvedla. Po brainstormingu sva se odločila, da bo kar pod polico. V Bauhausu sva kupila palico (karniso za zavese) in kaveljčke (tudi na oddelku za zavese). Karnisa ima že vse potrebno za pritrditev v kompletu. Je pa takšna, da se lahko izvleče-podaljša, če se bo slučajno št. uhanov povečalo:)Na sliki zgledajo kaveljčki zelo veliki, v resnici so skoraj "nevidni", ker jih blišč uhanov zaslepi:)

Srce iz sponke za papir

Tags: diy paper clip heart, how to make paper clip heart, paper clip heart, presenečenje, srce iz sponk, srce iz sponke


En vodič, kako lahko iz navadne malo večje sponke za papir naredite srček in tako še dodatno vsaj za trenutek polepšate dan svoji ljubljeni osebi.
p.s. pa ne pozabi na papir še kaj lepega napisat ;)Najdaljšo "stranico" sem prepognil približno na sredini

To je to:)