23. jul. 2009

Kako zamenjati žarnico na Renault Megane II 06

Tags: kako zamenjati žarnico na meganu, kako se zamenja žarnica na meganu, kakšne žarnice ima megan, how to change headlight bulb on renault megane 06, how to change bulbs, how to change bulb, how to change bulb on meganeKer je pri novejših avtomobilih čedalje težje zamenjat žarnico in ker sem se s to težavo tudi sam soočil, sem se odločil, da napišem en kratki vodič in tako komu olajšam delo.

Vodič pišeme za zamenjavo žarnice na voznikovi strani.

Kolo zasukamo čisto levo, da pridobimo prostor pod blatnikom.

Potem poiščemo pokrov in ga odvijemo.

Sedaj pa se začne težji del. Zaman se trudite gledat, da boste vidli to kar je na slikcah, ker se ne vidi nič:( Vse delate na slepo in z občutkom.

Z roko sezite v luknjo (roko imejte obrnjeno tako, da ime dlan spodaj) in zatipajte tak pokrov, kot ga vidite na sliki. Pokrov odvijete v nasprotni smeri urinega kazalca.

Pod pokrovom zatipajte žarnico. No pri vas je gor še kabel:)

Žarnico primite za konektorje in jo nekako izvlecite. Z rdečo sta označena jezička ki držita žarnico. Jezička sta narejan tako, da se žarnico samo izvleče. Z zeleno pa je označen jeziček od žarnice. Slika je pravilno postavljena. Jeziček je zares obrnjen desno spodaj.

Zamenjava žarnice vam prvič vzame cca. 10min. Zelo fajn je, če imate tanko rokco, tako bolj žensko:). Zamenjava na sovoznikovi strani je zelo podobna, morda je vse skupaj malce lažje dostopno. Pa zamazani boste do komolca:)
Megane za kratke luči uporablja H7, za dolge pa H1.