9. feb. 2009

Nosilec za kabel

Tags: diy cable holder, diy cable sorter, diy nosilec za kabel


Kdaj bodo naredili vse wireless, da ne bo potrebno tolk kablov met:)?


Luknjica za kabel in zraven še zareza skozi katero spravimo kabel

Obojestranski lepilni trak

Na lepšo stran nalepimo obojestranski lepilni trak. Površina je lahko malo večja, da boljš prime in dlje drži:)
Nalogo opravlja odlično:)

8. feb. 2009

Paneli za zvočnike

Tags: dgolf II, paneli za zvočnike golf 2, sound speaker door panel golf


Še en starejši projekt in prvo ter do sedaj edino srečanje s poliestrom in kitanjem.

Porabil sem kar nekaj časa in prebral kar nekaj forumov, da sem vedel kako se zadeve lotit in kaj vse potrebujem. Najbolj me je bilo strah poliestra (ali bom naredil dobro mešanico, ali se bo posušilo ali vžgalo, bo sploh kaj ratalo...).
Pa če se človek malo potrudi pol neki rata:)

original izgled (golf 2)

papirnata šablona, da sem si vsaj malo predstavljal kako bo izgledalo, ter da sem lažje potem zares prilagodil kot pod katerim bojo zvočniki

zvočnik v papirnati šabloni. samo za brainstorming:)

papirnata šablona iz drugega kota. Oblepljena pa je s trakom, ki ga uporabljajo pleskarji

opa, sedaj pa gre zares:) Materjal je MDF (mediapan) debeline 18mm. Krog oz. ležišče za zvočnik je narejen iz dveh krogov. na spodnjega se potem privijači zvočnik, zgornji pa je zato, da se skrije rob zvočnika in na koncu lepše izpade. Tukaj je tudi zelo pomembno, kako lepo bomo kroge izrezali in jih med seboj prilagodili. Priporočam kak ročni rezkar, sam ga nisem imel in sem se matral z drugimi ročnimi orodji-posledice so vidne:( Distančniki so z nekih koščkov lesa, ki so se valjali po delavnici, prilepil pa sem jih s pištolco, ki z vročino topi silikonske palčke. Veliko uporabljajo po cvetličarnah pa tudi že skor vsaka mama jo ima:)

Hulahopke, holahopke, žabe, štumfe...:) nabavimo čimbolj debele. Potem pa jih napnemo prek kot kaže slika. Od tega napenjanja je potem odvisna tudi končna oblika!!! Tako, da se splača potrudit.

sedaj tudi ne pozabite oblebit ali kako drugače zaščitit vrat, ker če pade smola na vrata ne gre več dol.

že skoraj končano poliestranje. Tukaj se sedaj lepo vidi, kako pomembeno je bilo napenjanje nogavice. Zraven sem zapoliestral tudi original plastični del, da sem ga s tem ojačal in lažje speljal obliko. Če date več trdilca se vse skupaj hitreje suši, če pa date preveč pa vse skupaj zagori!!! Pa pripročam res stare cote za delat, ker se potem te nitke od poliestra zapičijo povsod in te vse pika in srbi:(

poliester kit komplet sem nabavil v merkurju, porabil pa sem mislim, da enega in pol za oboje vrat. Bolj kot date vlakna na debelo, boljš bo za zvok.

S kitanjem se lahko malo bolj potrudite kot jaz, kajti potem bo lažje za vas, ko bo potrebno kit zbrusit Pa brusenje na roke je tut za žile rezat. Priporočam kako mašinco.

Končni izdelek, vendar mu manjka še preobleka. Če ga želimo oblečit recimo v umetno usnje, potem s kitanjem in brušenjem ni potrebno pretiravat. Če pa bomo zadevo pobarvali pa je potrebno veliko več natačnosti in narediti zeloo gladko, kajti pri barvanju bi se poznala vsaka napakica.
Za prvič sem bil zadovoljen. Za naslednjič vem, da si moram vzeti veliko več časa in dati malo več trdilca pri poliestru.

Urejanje kablov

Tags: cable organization, urejanje kablov


Že malce starejši "projekt" pa še slikan s telefonom, da se ja slabo vidi:)

Cev je iz neke mehke pene, ki se uporablja za izolacijo cevi.
Z ostrim nožem na vsake 3cm zarežemo do polovice cevi in potem v to zarezo vstavimo kabel. Cev najprej fiksiramo na omarico, potem pa vstavljamo kable.
Dobra stran je tudi ta, da višek kakega tanjšega kabla lahko skrijemo kar v cev.

prej
potem

Stojalo za slušalke

Tags: audio, diy headphone stand, sennheiser hd435, slušalke, stojalo za slušalke


Nujno sem potreboval stojalo za slušalke, ker mi ležanje slušalk na mizi in prepletanje kablov zelo nervira:) Pa še vedno so na dosegu roke in vedno veš kje jih najdeš. Na hitro sem pregledal slo spletno sceno pa je izbira zelo slaba, za kak stilsko dovršen izdelek pa mi ni bilo da bi dal 100€ (še slušalke niso bile toliko). Pri brez žičnih pa se bojim strica Murphy-a, ker ravno ko bi jih potreboval bi bile baterije prazne. Pa tudi baterije počasa izgubijo svojo moč in te tako lahko čez čas presenetijo, da ravno sredi najboljšega filma te odpovejo:(


Kaj sem potrboval:

Žični obešalnik (sam sem ga našel kar v svoji omari)

Leseno deščico. Meni jo je naredil kolega, ker je bolj iz foha, pa orodje ima.

Obešalnik razvijemo-raztegnemo in ga oblikujemo po lastnih željah. Sam sem ga oblikoval kot kaže slika. Zgornji del je širši, da slušalje stojijo naravnost in je tudi na začetku rahlo zakrivljen, da slušalke ne morejo zdrsnit dol, pa še lepše mi zgleda:) Tisti "S" zavoj spodaj pa je zato, da sem celo stojalo malo znižal in s tem ga tudi ojačal, ter tako preprečil, da ko so slušake gor se preveč ne povesi.

zgornji širši del

in še stojalo v uporabi