8. feb. 2009

Paneli za zvočnike

Tags: dgolf II, paneli za zvočnike golf 2, sound speaker door panel golf


Še en starejši projekt in prvo ter do sedaj edino srečanje s poliestrom in kitanjem.

Porabil sem kar nekaj časa in prebral kar nekaj forumov, da sem vedel kako se zadeve lotit in kaj vse potrebujem. Najbolj me je bilo strah poliestra (ali bom naredil dobro mešanico, ali se bo posušilo ali vžgalo, bo sploh kaj ratalo...).
Pa če se človek malo potrudi pol neki rata:)

original izgled (golf 2)

papirnata šablona, da sem si vsaj malo predstavljal kako bo izgledalo, ter da sem lažje potem zares prilagodil kot pod katerim bojo zvočniki

zvočnik v papirnati šabloni. samo za brainstorming:)

papirnata šablona iz drugega kota. Oblepljena pa je s trakom, ki ga uporabljajo pleskarji

opa, sedaj pa gre zares:) Materjal je MDF (mediapan) debeline 18mm. Krog oz. ležišče za zvočnik je narejen iz dveh krogov. na spodnjega se potem privijači zvočnik, zgornji pa je zato, da se skrije rob zvočnika in na koncu lepše izpade. Tukaj je tudi zelo pomembno, kako lepo bomo kroge izrezali in jih med seboj prilagodili. Priporočam kak ročni rezkar, sam ga nisem imel in sem se matral z drugimi ročnimi orodji-posledice so vidne:( Distančniki so z nekih koščkov lesa, ki so se valjali po delavnici, prilepil pa sem jih s pištolco, ki z vročino topi silikonske palčke. Veliko uporabljajo po cvetličarnah pa tudi že skor vsaka mama jo ima:)

Hulahopke, holahopke, žabe, štumfe...:) nabavimo čimbolj debele. Potem pa jih napnemo prek kot kaže slika. Od tega napenjanja je potem odvisna tudi končna oblika!!! Tako, da se splača potrudit.

sedaj tudi ne pozabite oblebit ali kako drugače zaščitit vrat, ker če pade smola na vrata ne gre več dol.

že skoraj končano poliestranje. Tukaj se sedaj lepo vidi, kako pomembeno je bilo napenjanje nogavice. Zraven sem zapoliestral tudi original plastični del, da sem ga s tem ojačal in lažje speljal obliko. Če date več trdilca se vse skupaj hitreje suši, če pa date preveč pa vse skupaj zagori!!! Pa pripročam res stare cote za delat, ker se potem te nitke od poliestra zapičijo povsod in te vse pika in srbi:(

poliester kit komplet sem nabavil v merkurju, porabil pa sem mislim, da enega in pol za oboje vrat. Bolj kot date vlakna na debelo, boljš bo za zvok.

S kitanjem se lahko malo bolj potrudite kot jaz, kajti potem bo lažje za vas, ko bo potrebno kit zbrusit Pa brusenje na roke je tut za žile rezat. Priporočam kako mašinco.

Končni izdelek, vendar mu manjka še preobleka. Če ga želimo oblečit recimo v umetno usnje, potem s kitanjem in brušenjem ni potrebno pretiravat. Če pa bomo zadevo pobarvali pa je potrebno veliko več natačnosti in narediti zeloo gladko, kajti pri barvanju bi se poznala vsaka napakica.
Za prvič sem bil zadovoljen. Za naslednjič vem, da si moram vzeti veliko več časa in dati malo več trdilca pri poliestru.

Ni komentarjev:

Objavite komentar